Marhapörkölt

3
3
Felvétel ideje: 2009. július 20. 15:22
Módosítva: 2009. július 20. 15:40
Kiváló 1 vélemény alapján
Felvette: urbanjne
Alapadat
Recept típusa Magyar recept 
Elkészítési idő 120  perc
Nehézségi fok Közepes 
Leírás
Hozzávalók 3-4 kg marhalábszár, 8 db nagy vöröshagyma, 1 kiskanál kömény, só, vegeta, 3-4 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 kisüveg lecsó, egy kisebb cső erőspaprika, gulyáskrém, esetleg pirosarany, 
Elkészítés A vöröshagymákat megtisztítom négy felé vágom, karikázom majd olajon, vagy zsíron kissé megpitítom, félrehúzom, belerakom a köményt, pirospaprikát, a lehártyázott és az inakkal együtt 2×3 cm darabokra vágott húst. Összekeverem és annyi vizet öntök csak rá hogy szinte el sem lepi. Ha elkezd forrni sózom, vegetázom, a pirosarany, lecsó is belekerül. Lassú tűzön készre főzöm.  
Vélemények
Munkaigény Kiváló
Ár Kiváló
Íz Kiváló

Ajánlotta
100%100%
Nem ajánlotta
0%0%

Share
Összehasonlítás   
Hibásan felvett termék?   

urbanjne véleménye - Marhapörkölt

239 vélemény
5 ismerős
2009.07.20. 15:40

Vélemény paraméterei

Vélemény összességében Kiváló
Elõnye:
Fantasztikusan finom,
Hátránya:
Drága
Ajánlaná-e barátainak Igen
Termék értékelése:
Munkaigény Kiváló
Ár Kiváló
Íz Kiváló

Marhapörkölt ......lábszárból

Ha ebből bekajál az ember az már olyan vétek, hogy meg kell gyónni! A sok hagymától és a lecsótól jóó sűrű a szatja, a puhára főtt lábszár ...........hát mennyei. Kicsit időigényes, de ha marad belőle kiszoktam adagolni, és lefagyasztom. Jól jön szűkösebb időkre, mikor épp nincs ideje főzni az embernek. Én legalább 3- 4 jobb esetben akár 5 kg lábszárat is veszek, elkészítem a húst, fel is darabolom és ha akkor mindjárt nem is főzöm meg igy készen fagyasztom le. Mivel sokáig fő, és az íze is sokkal jobb ha egyszerre nagyobb mennyiséget készít az ember, egy szuszra kész több adag kaja. Nálunk nem maradhat el semmilyen ünnep, névnap marhapörkölt nélkül. Köretnek szarvacskát, nokedlit,vagy tarhonyát ajánlanék, de krumplival sem utolsó.


+1 0
Mondja el Ön is a véleményét!

Share
Összesen 1 vélemény

Kulcsszavak


Vissza
Chatelj! 164