Csíráztató tál

3
3
Felvétel ideje: 2010. március 24. 10:58
Módosítva: 2010. március 24. 12:51
Átlagos 1 vélemény alapján
Felvette: MissCritic
Alapadat
Anyaga Műanyag 
Vélemények

Ajánlotta
100%100%
Nem ajánlotta
0%0%

Share
Összehasonlítás   
Hibásan felvett termék?   

MissCritic véleménye - Csíráztató tál

46 vélemény
0 ismerős
2010.03.24. 12:51

Vélemény paraméterei

Vélemény összességében Átlagos
Elõnye:
A csírák rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, könnyen termeszthetők és garantáltan frissek és E-betű mentesek! A tál pedig könnyen és higiénikusan használható.
Hátránya:
Készen is kaphatóak a csírák, de így is, úgy is elég sokra jön ki hosszú távon, ha az ember folyamatosan növeszti és fogyasztja őket - de hozzá kell tennem, az egészség is "drága", de a betegség méginkább..
Vásárlás helye:
Auchan
Vételár 1 390 Ft
Ajánlaná-e barátainak Igen
Termék értékelése:
Használhatóság Kiváló
Tisztíthatóság Kiváló

B-e-v-á-l-t

Auchanban vásároltam 1390Ft-ért, mivel az egészséges életmód és a nyerskoszt híve vagyok. A kereskedelemben egyre kevésbé kapható friss, mesterséges ízesítő-, ízfokozó-, színező-, és egyéb adalékanyagoktól mentes élelmiszer. A zöldségosztályokon beszerezhető, sokszor más, távoli országokból származó zöldség/gyümölcs szerintem megbízhatatlan minőségű. Köztudott, hogy a napjainkban leginkább műtrágyákon turbózzák fel őket és jóval kevesebb vitamintartalommal rendelkeznek, mint pld 20 évvel ezelőtt. Ezt még megspékeljük a tárolással, mellyel még veszítenek csekély beltartalmi értékeikből. Sokan ezért szednek táplálék-kiegészítőket, szintetikus multivitaminokat, amik egyrészt nem hasznosulnak olyan jól, mintha természetes növényi, vagy állati eredetű élelmiszert fogyasztanánk, másrészt nemkívános összetevőket tartalmaznak(színezék, stabilizátor, hordozóanyag, stb).
Örülök neki, hogy felleltem a csírákat, ezeket a piciny vitamin és ásványianyag-bombákat, melyeket így mindíg frissen, nyugodtan fogyaszthat az, aki otthon termeszti mondjuk egy ilyen tálban.
A régi mondás, miszerint fűben-fában orvosság, nagyon is igaz! Nem szabad lebecsülni és aki tudatosan és nyitott szemmel él, logikusan gondolkodik és szeretné megőrizni, vagy visszaszerezni egészségét, az tesz is érte.
A tál használata egyszerű, bár én csak 3 szintest kaptam. Az alsó egy tálka, abba öntjük a vizet, a középsőbe kerülnek a magvak (vigyázat! Kizárólag csíráztatáshoz árult magokat szabad csak használni!) és a felső pedig csak védi a portól és párásan tartja a csírákat, amik magfajtától függően 4-7 nap alatt fogyaszthatóvá válnak. Amúgy is nagy élmény figyelni a kis növénykéket, milyen serényen fejlődnek.
Én eddig a lucernát találtam a legfinomabbnak, de a brokkoli és a hagymacsíra is nagyon finom. Ezen kívül van zsázsa, csicseriborsó, búza, vöröskáposzta, retek, stb. Mind más tulajdonságokkal és beltartalmi értékkel rendelkezik.
Vigyázni kell azonban, hogy naponta 2-3x le kell őket öblíteni, mivel könnyen bepenészednek.
Salátának, szendvicsbe, de magában fogyasztva is finomak, elkészítésüknek csak a fantázia szabhat határt :)


0 0
Mondja el Ön is a véleményét!

Share
Összesen 1 vélemény

Kulcsszavak


Vissza
Chatelj! 164